Üdvözöljük Kedves Látogató! [ Regisztráció | Bejelentkezés

Hogyan szűrjük ki az otthoni munka átveréseket?

Otthoni munka fórum 2013.01.19.

Egyik hírlevelünkben egy rövid tanácsot adtunk, amivel úgy gondoltuk, hogy segíthetünk kiszűrni, azokat az otthoni munka ajánlókat, akik nem tisztességes módszereket alkalmaznak. A lényege a tanácsnak ez volt:

Ne küldjön senkinek sem pénzt előre, még ha kis összegről van szó, akkor sem! Előbb mindenképp tájékozódjon a hirdető kiléte felől! Kérje el a telefonszámát, címét és ha kapcsolatot tud vele teremteni, akkor jobban megbízhat benne, de akkor is csak óvatosan!

Nos, egyik kedves hírlevél olvasónk tanácsunkra reagálva küldte az alábbi levelet, amit úgy gondoltuk –  a hölgy beleegyezésével -, hogy érdemes megosztani másokkal is. Ezúton is köszönjük Neki!

Ha a levelet olvasva gondolatai támadnak, véleménye fogalmazódik meg azzal kapcsolatban, hogyan szűrhetjük ki az otthoni munka csalásokat, vagy esetleg már van saját tapasztalata, kérjük írja meg hozzászólásként a lap alján!

T.Cím!

A mai napon e-mailben kapott „Otthoni munka heti összefoglaló” elején lévő jó tanácsra szeretnék – tapasztalatból – reagálni, amit nemcsak saját meggyőződésből, hanem más véleményekből is írok – pl. személyes ismeretségi kör, levelezések, fórumok, de nemegyszer a tévében is elhangzott, különböző sajtók cikkeiben is lehetett már ilyesmikről olvasni.

Ötletként elvileg jó lenne ugyan,de sajnos ez semmivel nem jelent több garanciát, mintha valaki ezt nem teszi meg. Sőt: egyáltalán nincs garancia arra, ha valaki egyáltalán felveszi a telefont, megad egy címet, egyéb elérhetőséget, hogy az valóban valós cím-e, ill. ha az is, az még egyáltalán nem biztos sajnos, hogy hirdetése mögött ténylegesen az áll-e,amit hirdet és nem ürügy egy-egy vagy éppenséggel csalásra.

Mindemellett sajnos sok olyan hirdetés,csalás van évek, sőt évtizedek óta – nevezetesen pl. a pilótajáték, amely hirdetői sok esetben nem is tudnak róla, nem is gondolnak rá a sok figyelmeztetés, hír, info ellenére sem sajnos – ha egyáltalán ezek eljutottak hozzájuk, hogy tulajdonképpen csalnak azzal együtt, hogy ők maguk is csalás áldozataivá váltak.

Bár soha nem értettem, hogy akik otthoni munkát, „bármi” keresetkiegészítést keresnek, azoknak hogyan, honnan jut egyáltalán ilyesmire több ezer forintjuk, amit hatékonyabban fordíthatnának arra, amire esetleg éppen emiatt nem jut, ráadásul anélkül, hogy meggyőződnének a konkrétumokról, mert ezt viszont meg lehet(ne) tenni e-mailben is.

A cím”nyomozás” sem lehetetlen ugyan, aki leleményes, előrelátó és nem naív, az meg fogja találni a módját, bár ha nem helyben van, akkor nem biztos, hogy megéri, de pl. én csináltam már ilyent úgy – ezt javasolnám másoknak is (fórumon megtettem többször is), hogy pl. akikkel már korábban álltam valamilyen akár személyes, akár levelezési, akár munka, vagy üzleti jellegű kapcsolatban és volt róluk annyi infom, hogy tudtam, megbízhatók információjukban, megkértem őket, hogy ha adott helyen laktak, nézzenek utána egy címnek, egy vállalkozásnak, stb., hogy ott tényleg az van-e és valós-e, amit hirdet és bizony volt olyan is, hogy rendben volt minden és olyan is, hogy nem. Több ilyen „fiktív vállalkozás” hirdetését sikerült úgy kiszűrnöm, hogy időben tudtam jelezni máshol is, így többen elkerülhettek felesleges pénzkiadásokat, ezzel járó későbbi kellemetlenségeket, bosszúságokat, mint ahogyan éppen ennek köszönhetően én sem mentem bele egy nagyon kecsegtető munkaajánlatba, mivel kiderült, hogy később kellett volna fizetni, ill..az elkészült munkák szállítási költsége a munkavállalót terhelte volna, de olyan is volt, hogy valós munka nem is volt egy adott cég esetében – sajnos nem emlékszem pontosan a nevére, valamilyen Holding Kft.volt a neve, budapesti székhellyel, de országosan hirdettek fából készített dolgok összerakását, ilyesmiket otthoni munkaként.

A telefonszám-cím kiderítése tudakozóból pedig sajnos már nem működik interneten úgy, mint régebben, adatvédelmi szabályokra hivatkozással, így sajnos max. annyi tudható meg ily módon is, hogy egy telefonszám melyik településhez tartozik, de mivel eleve nincs bejelentve minden szám – céges,valós céges sem – a tudakozóba, tulajdonképpen ez is csak egy újabb zsákutca legtöbb esetben. Bár igazából ezt sem értem, mert amikor éppen egy ilyen tudakozóban ezzel találkoztam, rövidesen hamarosan megtalált valaki engem a fiam telefonszámán keresztül tudakozós keresése alapján.

A leírtakhoz kapcsolódóan még megjegyezném, hogy a fentebb említett pilóta-,vagy piramisjáték néven nagyon régóta és nagyon elterjedt csalás – amiben már többször nyomozott a rendőrség is – még mindig gyakori nagyon, sajnos mind az interneten, mint egyébként és bizony, az „Otthoni munka összefoglalóiban” is nagyon sokszor megtalálható ez – egy-egy ilyen hírlevélben több hirdetésben is, amire nemegyszer volt példa.

Sok esetben írtam figyelmeztetéseket egy-egy ilyenre, egyetlenegytől nem kaptam választ.

Azt viszont magam is tudom tanácsolni mindenkinek és meg is teszem, ahol csak tudom, s úgy gondolom szükség van/lehet rá, hogy valóban igyekezzen előzetesen minél több információt, konkrétumot megtudni saját maga, vagy valóban meggyőződése alapján megbízható információk, segítségek alapján.

Sajnos mivel sok és egyre több – bár ez még önmagában inkább jónak is tekinthető bizonyos szempontból – netes és más munkalehetőség jelenik meg neten is, máshol is, így az összeset valódi és valóban segítő szándékú összefogás nélkül lehetetlen kiszűrni, de általa viszont csökkenteni a negatívumokat,kellemetlenségeket lehet nem is kis arányban, én szívesen vállalom, ha valaki egy ajánlatot, infot elküld erre az e-mailemre, hogy igyekszem segíteni az utánajárásban.

Üdvözlettel:  Nagyné Németh Éva

 

16068 megtekintés összesen, 1 ma

  

2 hozzászólás - “Hogyan szűrjük ki az otthoni munka átveréseket?”

 1. Figyelem - 2013.03.29. @ 17:34

  Figyelem az alábbi levelet küldik azok a csalók akik „operátori és aktiv munkaerőket” cimszóval munkát ajánlanak, ami igy néz ki :

  KÉRETIK NEM BEDÖLNI NEKIK !!!!

  Operátori munka!

  Álláshirdetés leírása Aktív munkaerőket keresünk

  Keresünk operátori munkára jelentkezőket a megye területéről.

  Elvárás:8.általános,türelem,aktivitás

  Szakképesítés nem szükséges.

  Fizetés nettó: 100.000 + Túlóra amennyiben vállaja

  Több info: kimoderálva [admin]

  Szállítás megoldott

  Fizetés 120000

  ime a válasz levél:

  Jó napot kedves jelentkező! kimoderálva [admin] vagyok HR munkatárs!Ön Jelentkezett a betanított/operátori munkánkra!

  Kérem olvassa el figyelmesen!
  Cégünk több féle munkát biztosító cég.Tudást nem igénylő munka,
  egyszerűen elvégezhető és jól is lehet vele keresni.A fizetés teljesítmény szerint van,napi hat órai munkával megkeresheti a 100.000 Forintot.Hosszú Távra keresünk munkatársakat!
  Alkalmilag is végezheti,szállítási munkatársunkkal megbeszélheti hogy egy héten mennyi munkát szeretne vállalni.

  Tollak összeszerelése,csipesz összerakás,csomagolás és felcimkézésről van szó,de adódhatnak egyéb munkák is ,gyöngyfűzés illetve internetes(de nem erotikus!!!) munka.Mindegyik ajánlatunkal jól kereshet és biztos fizetéshez juthat.
  A munkához minden cimkézési illetve csomagoló anyagot biztosítunk.
  Darab szám szerint van a teljesítmény,ezeket munkatársunk részletesen elmondja majd önnek,és természetesen megmutatja a munkavégzés folyamatot is.

  Ha félre eső helyen lakik,nem gond mindenhová kiszállíttunk.

  Fizetését hetente kapja meg munkatársunktól aki hetente megy a leszállított anyagért,első alkalommal szerződés kötés is van.
  Mivel a munkát otthon végzi munkatársunkkal a bejelentés részleteit is megbeszélheti!

  Vállalkozói igazolvány nem kell,nincs rá szükség!Nem tudom hány órában szeretne dolgozni,tehát az adózás az ettől függ.
  Be jelenthetjük 2 órával,ebben az esetben ha kap valamilyen járulékot természetes nem veszik el öntől.
  Illetve 4-6-8 órával lehetséges a bejelentés
  ahol van már adó.

  Minimális befektetés szükséges,egyszeri!!1000 FT kaucíó.

  Befizetés után már maximum 3-4 napon belül dolgozhat.
  Az 1000 Ft-os kaució után nem kérünk semmire pénzt,erre azért van szükségünk,mivel az anyagot ingyen visszük ki önnek.
  Szállítási költség nincs,és az ezer forint kauciót az első fizetéséből visszakapja.

  Amennyiben felkeltettem érdeklődését cselekedjen,

  Küldje az 1000 Ft-os kauciót az alábbi számlaszámra.Közleménybe kérem tüntesse fel nevét.

  Név: kimoderálva [admin]

  Számla szám: kimoderálva [admin]
  /CIB BANK/

  Ajánlanám a bankon belüli befizetést,mivel költségmentes.

  Ezután küldje el nekem pontos adatait,név,cím,telefonszám.Ezután válasz emailben tájékoztatom,vagy munkatársunk telefonon keresi önt.

  Én adatait továbbítom munkatársunknak,aki 2-3 munkanapon belül felkeresi önt,munkakezdés céljából.

  Természetesen tisztába vagyunk vele hogy manapság sok az átverés,de mi jól jövedelmező munkát biztosítunk,hosszú távra.

  Amennyiben nem és mégis átverjük,esetleg nem biztosítunk önnek munkát, egy a biztosíték.Elmegy a rendőrségre és feljelent.

 2. Nagyon tetszik ez a kezdeményezés, sajnos én is belecsúsztam már „átverésbe”. Egyetértek a fent leírtakkal, és kiegészíteném saját tapasztalattal. Még a valós munkáknál és szolgáltatásoknál is gyakran előfordult, hogy nem kaptam megfelelő ellenértéket a pénzemért. Ezért ma már mindig megnézem van-e ügyfélszolgálat, és mennyi időn belül válaszolnak a kérdésemre. Az a tapasztalatom, ha egy cég nem fordít időt és fáradságot ügyfeleire, azzal nem érdemes foglalkozni.
  Üdvözlettel: Tapodi Bori

Az űrlap használatával szóljon hozzá!

Be kell jelentkezni a honlapra egy hozzászólás beküldéséhez.

 • Pénzkeresés kérdőív kitöltéssel otthonról

  Szerző: - 2012.07.26. - 6 Hozzászólás

  Otthon, a számítógéped segítségével kereshetsz pénzt ezzel a nagyon egyszerű és könnyű munkával. Kérdőívet kell kitölteni az interneten. Egyrészt a pénzt ezzel keresheted meg, de ha megmutatod másoknak is a lehetőséget, akkor még több jövedelmed származhat. Korrektül fizető cég.

 • Vélemények, tanácsok otthoni munka keresőknek

  Szerző: - 2013.01.19. - 1 Hozzászólás

  Otthoni munkát keres? Szeretne olyan lehetőséget találni, ami biztosan működik? Jó tanácsunk: mielőtt bármibe belekezd, gyűjtsön információkat! Az egyik legjobb módszer az információk begyűjtésére, ha megnézi, hogy mit gondolnak mások az otthoni munkákról, pénzkereseti lehetőségekről. Ezért indítottuk el „Vélemények, tanácsok otthoni munka keresőknek” oldalunkat.

 • Van 10.000 Ft-od, hogy sok pénzt keress?

  Szerző: - 2012.07.26. - 0 Hozzászólás

  Munka nélkül is több pénzed lesz, de ha dolgozol kicsit, még plusz bevételre is szert teszel, havonta és rendszeresen!

  Van erre 10.000 Ft-od? Olyan 10 ezred, amit nem sajnálsz, nem féltesz? Van 10.000 Ft-od egy tisztességes haszon fejében? Ha izgulsz 10 ezer miatt, kérlek, a saját érdekedben ne olvass tovább! Csak a szívedet fogod fájdítani és kétségek közt fogsz őrlődni, hogy megér ez vagy sem 10.000-t. Ha 100%-osan biztonságos helyet keresel a 10.000-ednek, akkor ne töltsd az idődet itt, mert nem fogsz nyugodtan aludni, ha belevágsz.

 • Nagyon egyszerű, ingyenes munka! Kérdőív kitöltés. Nem Marketagent!

  Szerző: - 2012.08.16. - 3 Hozzászólás

  Pénzkeresés otthon kérdőív kitöltéssel távmunkában Bedolgozás otthonról a világ egyik legnagyobb piackutató vállalatának! Sokan olyan internetes munkát keresnek, ahol nem kell pénzt befektetni, nem kell embereket győzködni, hanem valós munkavégzéssel lehet pénzt keresni. A kérdőívkitöltés egy ilyen munka. Ingyenesen, havi pár perc időráfordítással lehet jövedelemre szert tenni. Az igaz, hogy meggazdagodni nem lehet belőle, de egy kis […]

 • Hogyan szűrjük ki az otthoni munka átveréseket?

  Szerző: - 2013.01.19. - 2 Hozzászólás

  Egyik hírlevelünkben egy rövid tanácsot adtunk, amivel úgy gondoltuk, hogy segíthetünk kiszűrni, azokat az otthoni munka ajánlókat, akik nem tisztességes módszereket alkalmaznak. A lényege a tanácsnak ez volt: Ne küldjön senkinek sem pénzt előre, még ha kis összegről van szó, akkor sem! Előbb mindenképp tájékozódjon a hirdető kiléte felől! Kérje el a telefonszámát, címét és […]

Feliratkozás hírlevélre

Iratkozzon fel hírlevelünkre és minden héten megkapja az Otthoni munka weboldal legújabb hirdetéseinek listáját! Így nem marad le egy új lehetőségről sem.


E-mail cím:*
Név:*
Önszántamból iratkozom fel a címlistára::* igen

Facebook